APM trækkes frem af Kina

19. november 2012, 11:22

Den åbenhed, som har været på Esplanaden de sidste par år, betyder, at analytikerne efterhånden er blevet så gode til at estimere nøgletallene, at der nu sjældent er overraskelser i regnskaberne.

Den eneste større usikkerhed er ledelsens udmelding omkring deres forventninger fremover. Her var der heller ikke de store udsving, men dog alligevel mindre nedjustering for gruppens tredje største forretningsområde APM Terminals.

I alt blev gruppens guidance for hele 2012 løftet til USD 4 mia. Denne beskedne stigning skyldes, at omkostningerne ved at finde olie har været faldende på grund af et lavere investeringsniveau.

Generelt må det siges, at på trods af gode resultater fra gruppens oliedel, så har gruppen forsømt at øge eftersøgningsinvesteringerne de sidste mange år. Dermed savnes en modvægt til, at en lang række modne felter har haft stadig lavere olieproduktion.

Som det blev redegjort for på A P. Møller-Mærsks første kapitalmarkedsdag, kan det forventes, at der igen kommer turbo på investeringerne i oliesektoren, så den daglige produktion kommer op fra de nuværende 258.000 tønder til 400.000 tønder i 2020.

En sådan vækst i olieproduktionen kræver store investeringer, som kommer til at ske på bekostning af investeringer i Maersk Line. Derfor er fokus i Maersk Line også flyttet fra markedsandele til bundlinjen. Samtidig står det klart, at Maersk Line ikke kan forvente at få tilført større investeringer, så længe afkastet er på de nuværende niveauer.

Allerede nu tegner det til, at det norske Johan Sverdrup-felt og det engelske Culzean vil blive væsentlige bidragsydere til at nå hen mod de 400.000 tønder om dagen. Jokeren bliver Chissonga-feltet ud for Angola. Det forventes, at der inden for det næste halve år kommer nærmere oplysninger for de fremtidige produktionsestimater. Det alene kan blive en mindre kurstrigger.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 40.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk