Coloplast er en attraktiv pengemaskine

12. november 2012, 04:48

Med en kursstigning på mere end 50 % i år og et Price/ Earning-nøgletal på over 20 hører Coloplast-aktien til den gruppe aktier, hvor man bør være lidt nervøs for regnskabsmeddelelser. Med buen spændt så hårdt er risikoen for hurtige kursfald pga. skuffende meldinger fra selskabet stor.

Onsdagens årsregnskab fra Coloplast gav dog ikke anledning til nogen panik. De realiserede tal levede op til forventningerne, og med en massiv fremgang i både omsætning - og ikke mindst indtjening - var det vanskeligt at være utilfreds.

Endnu vigtigere for kursen er dog forventningerne til fremtiden, og her skuffede Coloplast heller ikke. Tværtimod overraskede selskabet de fleste med en aggressiv vækststrategi, som indebærer en organisk (excl. opkøb) omsætningsvækst på 6-7 % i et marked, som forventes at vokse 4-5 %.

Selvom vækst som udgangspunkt er godt, er der alligevel to forhold omkring en vækststrategi, som kan give anledning til bekymring.

Nemlig for det første, hvis omsætningsvæksten skal ske på bekostning af indtjeningen, hvilket f.eks. vil være tilfældet, hvis man forsøger at sælge mere ved at sænke priserne.

Og for det andet, at en vækststrategi normalt vil være kapitalkrævende, idet man først skal investere i de ressourcer (opbygning af salgsnet, øgede lagerbeholdninger, markedsføring osv.), som efterfølgende gerne skulle resultere i den højere omsætning.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 39.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk