DSV - stadig den bedste i klassen

10. december 2012, 02:04

DSV opererer på tre transportområder Road, Sea (containertransport), og Air, samt solutions. Gruppens største forretningsområde er stadig på Road, hvor en vækst i fragtmængderne i 2012 har været begrænset til 1,5 %, hvilket er bedre end forudsat i starten af 2012.

Restruktureringsprogrammet ”Operational Excellence” har betydet en reduktion af omkostningerne i DSV på DKK 120 mio. om året, dog efter en engangsinvestering på DKK 250 mio., og på trods af gældskrisen og recessionen i Sydeuropa er det lykkedes DSV at tage markedsandele i bl.a. Grækenland.

Halvdelen af DSV ?s omsætning ligger i Road, men her er EBIT-margin betydeligt lavere end i Air og Sea, forventet for 2012 på henholdsvis 4 % og 7,3 %.

DSV opgiver ikke, hvordan deres markedsandele udvikler sig på de enkelte lande, men dog er det blevet nævnt, at Tyskland performer i top 3. Sammenlignes den tyske vejskattestatistik med udviklingen i volumener i DSV Road ses der en klar korrelation, og det forventes ikke under de nuværende markedsvilkår, at DSV Roads volumen vil være i stand til at vokse med mere end 3-4 % pr. år i 2013 og 2014 forudsat en bedring i økonomien. Derfor forventes der heller ikke væsentlige forbedringer på bundlinjen i de to kommende år. EBITDA for Road forventes at bidrage med mellem DKK 1.100 og 1.200 mio. i både 2013 og 2014.

På Sea (transport af containere om bord på skibe), er DSV ligesom Maersk meget afhængig af ruten fra Asien til Europa. Ca. 40 % af DSV Sea er koncentreret omkring denne rute, og med langt ringere udvikling i højsæsonen i tredje kvartal har det påvirket DSV negativt.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 43.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk