FLSmidth skuffer forventningerne

19. november 2012, 11:13

FLSmidth offentliggjorde 3. kvartalsregnskab i tirsdags, og der var en markant forskel på, hvad FLSmidth valgte at fokusere på, og hvad investorerne betragtede som vigtigt.

I en kort opsummering indledes regnskabet således med det positive budskab om en fortsat stærk vækst i både omsætning og ordreindgang. Derefter kommer så en neutral melding om, at forventningerne til årets omsætning fastholdes, og at forventningerne til EBITA-marginen præciseres.

Virkningen på aktiekursen af dette tilsyneladende positivt/neutrale regnskab var imidlertid et markant kursfald på 10,9 % i denne uge

Forklaringen på dette tilsyneladende modsætningsforhold finder vi flere steder:

For det første er det ganske vist korrekt, at omsætningen vokser stærkt, men som det ses af nedenstående tabel, afspejler det sig bare ikke i indtjeningen.

For det andet skal man have de meget positive briller på for at kalde FLSmidths ændring af den forventede EBITA-margin for en ”præcisering”. I praksis vil de fleste opfatte det som en nedjustering, når man efter 2. kvartal fastholdt forventningerne til EBITA-margin på ”minimum 10 %”, og nu sætter dem til 10 %.

Det samme gælder EBIT-margin, som også ”præciseres” til 8 % fra 8-9 % i halvårsregnskabet. Hvilket i øvrigt dengang var en nedjustering fra 9-10 %.

For det tredje er der tale om skuffede forventninger over hele linjen i regnskabet fra top til bund.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 40.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk