FLSmidth skuffer forventningerne

19. november 2012, 11:13

FLSmidth offentliggjorde 3. kvartalsregnskab i tirsdags, og der var en markant forskel på, hvad FLSmidth valgte at fokusere på, og hvad investorerne betragtede som vigtigt.

I en kort opsummering indledes regnskabet således med det positive budskab om en fortsat stærk vækst i både omsætning og ordreindgang. Derefter kommer så en neutral melding om, at forventningerne til årets omsætning fastholdes, og at forventningerne til EBITA-marginen præciseres.

Virkningen på aktiekursen af dette tilsyneladende positivt/neutrale regnskab var imidlertid et markant kursfald på 10,9 % i denne uge

Forklaringen på dette tilsyneladende modsætningsforhold finder vi flere steder:

For det første er det ganske vist korrekt, at omsætningen vokser stærkt, men som det ses af nedenstående tabel, afspejler det sig bare ikke i indtjeningen.

For det andet skal man have de meget positive briller på for at kalde FLSmidths ændring af den forventede EBITA-margin for en ”præcisering”. I praksis vil de fleste opfatte det som en nedjustering, når man efter 2. kvartal fastholdt forventningerne til EBITA-margin på ”minimum 10 %”, og nu sætter dem til 10 %.

Det samme gælder EBIT-margin, som også ”præciseres” til 8 % fra 8-9 % i halvårsregnskabet. Hvilket i øvrigt dengang var en nedjustering fra 9-10 %.

For det tredje er der tale om skuffede forventninger over hele linjen i regnskabet fra top til bund.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 40.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk