Høj værdisætning kan presse Lundbeck-aktien

12. november 2012, 04:52

Lundbeck-aktien er faldet med 10% i år, i takt med at indtjeningen er kommet under pres som følge af generisk konkurrence i USA og strukturelt tryk på det europæiske marked. Som følge heraf annoncerede Lundbeck i sommers en ny sparerunde. Meget tyder på problemerne endnu ikke er overstået for Lundbeck og at der kan ventes flere kursfald på den korte bane.

Lundbeck annoncerede i juni måned omstruktureringsplaner for selskabets europæiske salgsorganisation med det formål at skabe en mere smidig og fleksibel struktur forud for en række ventede produktlanceringer i de kommende år.

Lundbeck oplever i Europa stigende pres fra generiske produkter og herudover har en række sundhedsreformer skabt tvivl om pris- og tilskudsordningerne på de respektive europæiske markeder.

Omstruktureringen ventes at betyde afskedigelse af 600 medarbejdere i Europa og påregnes at medføre engangsomkostninger på op til 500 mio. kr.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 39.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

 

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk