Hold øje med SSBV-Rovsing

18. februar 2013, 09:32

Det tidligere Rovsing-selskab har overtaget hollandske SSBV’s produktlinje indenfor test af satellitter og er i gang med at føre en ny global strategi ud i livet.

Den igangværende emission styrker kapitalgrundlaget og markerer den endelige transformation fra projektorienteret til produktorienteret virksomhed med standardprodukter på hylderne.

De tabsgivende projekter er afsluttet, hvilket har frigjort ressourcer i organisationen til at støtte op om den nye strategi, hvor SSBV-Rovsing vil forsøge at erobre det globale rumfartsmarked, som er mange gange større end det europæiske ESA (European Space Agency), hvor man stort set kun har opereret indtil nu.

En særlig detalje omkring projekter i ESA-regi er, at der ligesom i flere internationale forsvarsprojekter (f.eks. Joint Strike Fighter) er tilknyttet visse modkøbsklausuler, som medfører, at der over en årrække skal placeres en række ordrer hos danske virksomheder, da Danmark støtter ESA.

Danmark har over en årrække opbygget et større underskud på ”modkøbssaldoen”, som SSBV-Rovsing håber at få del i ved groft sagt at flytte den hollandske produktlinje over i dansk regi.

Trods denne oplagte mulighed for øget ESA-omsætning, vurderer vi, at det er en succesfuld indtrængen på det globale rumfartsmarked, der for alvor kan skabe vækst i SSBV-Rovsing.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 7.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk