Jyske Banks nedskrivninger i markant fald

3. december 2012, 11:55

I vores seneste dækning af Jyske Bank i august omkring halvårsregnskabet lagde vi op til, at der var mulighed for en noget mere positiv nyhedsstrøm. Selvom det ikke har givet sig udslag i kursen, må vi konstatere, at der er kommet to gode nyheder på det seneste, som for alvor øger vores tro på en markant forbedring af driftsresultatet i 2013.

For det første viste 3. kvartalsregnskabet, at nedskrivningsniveauet er faldet markant efter det kata- strofale 2. kvartal, hvor de skærpede retningslinjer fra Finanstilsynet kostede 900 mio. kr. i ekstra nedskrivninger. I 3. kvartal faldt Jyske Banks nedskrivninger til 235 mio. kr., hvilket på kvartalsbasis er det laveste niveau siden 3. kvartal 2008.

Renset for kursreguleringer blev resultat før skat i 3. kvartal lige under 400 mio. kr., og vi ser en god chance for, at det varsler, hvad vi kan forvente per kvartal i 2013.

Med andre ord et resultat før skat op imod 1,5-1,6 mia. kr. for hele året, svarende til en egenkapitalforretning omkring 10 %.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 42.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk