Kurskanaler som købs- og salgssignaler

18. december 2012, 10:58

Når man ser på dagens kurslister, er der ingen tvivl om, hvilke aktier, som er steget, og hvilke aktier, som er faldet. Men en enkelt dags bevægelse kan man desværre ikke fremskrive og bruge som grundlag for et køb eller salg.

En enkelt dags stigning kan nemlig lige så godt være en korrektion på et længerevarende fald, som det kan være en del af en længere stigning.

For at få et indtryk af hvilken retning en aktie er på vej, bliver man derfor nødt til at se på kursens bevægelse over en længere periode end blot den ene dag. Det lyder både indlysende og nemt, men som de fleste investorer har opdaget, er det ikke nødvendigvis nemt at se ud fra en kursgraf, om en aktie er stigende eller faldende.

Aktiekurser bevæger sig nemlig sjældent i rette linjer, og selv stigende aktier oplever perioder med kursfald ligesom faldende aktier oplever perioder med stigninger. Det kan derfor være meget vanskeligt at vurdere den overordnede retning for en aktie. Her kan det glidende gennemsnit være et meget nyttigt værktøj til at glatte udsvingene på dag-til-dag kur- serne ud og giver et overordnet billede af retningen.

Et andet nyttigt værktøj er kurskanaler, som vi vil kigge lidt mere på i dag med de to C20-aktier Novo Nordisk og William Demant Holding (WDH) som illustrerende eksempler.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 44.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk