Opjustering i Brdr. Hartmanns 3. kvartalsregnskab?

29. oktober 2012, 02:54

Investorerne er nu begyndt at indregne et godt 3. kvartalsregnskab i Brdr. Hartmanns aktiekurs, og det anser vi for at være berettiget. Men da der er tale om en stigning på forventninger og ikke fakta, er den kortsigtede risiko i Brdr. Hartmann-aktien p.t. større end normalt.

Brdr. Hartmann er et af de mindre selskaber, hvor omsætningen i aktien kun lige akkurat berettiger til en plads på vores observationsliste.

Det betragter vi dog som lidt uretfærdigt overfor en aktie, som dels har været en god forretning for aktionærerne den seneste tid, og som dels rummer nogle interessante stigningsmuligheder.

Helt aktuelt steg Brdr. Hartmann-aktien med 6,1 % fra kurs 115 til 122 på kun fem dage her i midten af oktober, og kursen er næsten fordoblet, siden bunden blev nået i begyndelsen af november 2010.

Eftersom Brdr. Hartmann offentliggør sit 3. kvartalsregnskab om tre uger - den 14. november - må den aktuelle stigning bygge på gradvist øgede forventninger til dette regnskab.

Der var dog ikke umiddelbart noget i halvårsregnskabet fra august, som begrunder dette stemningsskift. Her fastholdt man forventningerne om en omsætning på niveau med 2011 og en overskudsgrad i intervallet 7,5-9,0 %. Eftersom overskudsgraden i 2011 var på 8,3, må det siges at være en meget forsigtig forventning.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 37.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk