SimCorp øger ordrebeholdning med 44 %

3. december 2012, 11:57

SimCorps 3. kvartalsregnskab resulterede i tirsdags i et kursfald på 3,4 %. Det var en negativ reaktion på et regnskab, som levede op til selskabets egne forventninger. Eftersom SimCorp er steget mere end 50 % i år er der allerede indregnet så høje forventninger i kursen, at de er svære at imødekomme på kort sigt, men det betyder ikke, at der ikke er et potentiale i aktien.

Det understreges da også af, at både Danske Markets og Handelsbanken gik imod markedets indledende reaktion og hævede kursmålet for SimCorp til henholdsvis 1.400 og 1.380.

Set på lidt længere sigt ser vi også SimCorps forretningsmodel som særdeles interessant. SimCorp udvikler og sælger systemløsninger til den internationale finansielle branche, og det gør selskabet sårbart overfor udviklingen i finansbranchen. Finanskrisen i 2008 kunne da også aflæses på selskabets bundlinjeresultat, som faldt i både 2008, 2009 og 2010.

Hvis SimCorp havde været afhængig af nysalg, ville finanskrisen måske have været skæbnesvanger for selskabet. Men med en forretningsmodel, hvor omsætningen er fordelt mellem indtægter fra licenssalg (24 % af koncernomsætningen i 2011), konsulentydelser (29 %) og vedligehold (45 %) er der et sikkerhedsnet under indtjeningen.

Selvom der i krisetider holdes tilbage med indkøb af nye systemer, skal de eksisterende systemer nemlig stadig vedligeholdes.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 42.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev

 

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk