Ubegrundet eufori om turn around i Vestas

12. februar 2013, 13:40

Vestas steg markant lige efter regnskabet, og det skyldes efter vores vurdering alene, at regnskabet ikke var så ringe som forventet. Men på den anden side var det ikke heller ikke særlig positivt fremadrettet.

Internationale spekulationsfonde har satset stort på et kursfald, og de er blevet tvunget til at afdække nogle af deres positioner ved opkøb. Vi bemærker, at det har været vanskeligt at gennemføre store opkøb på grund af begrænset omsætning i aktien.

De seneste to handelsdage har de største nettokøbere været Deutsche Bank, Goldman Sachs og Credit Suisse med et samlet nettokøb på knap 30 mio. kr. Det skal blandt andet sammenholdes med de registrerede short positioner hos seks shortfonde på 6,4 % af aktiekapitalen, svarende til en børsværdi på knap 500 mio. kr.

Var shortfondene for alvor bange for store kursstigninger herfra, havde opkøbene været langt mere aggressive, og aktiekursen var steget langt mere.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 6.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk