Uro i Novo Nordisk aktien skaber købsmulighed

5. november 2012, 03:25

Novo Nordisk går ind i en meget afgørende uge, da et ekspertpanel underlagt de amerikanske myndigheder på torsdag den 8. november vil tage stilling til om selskabets nye potentielle insulin-storsællert Tresiba/ Ryzodeg skal indstilles til godkendelse på det vigtige amerikanske marked.

Novo Nordisk solgte for 57,1 mia. kr. i årets første ni måneder, og kunne dermed fremvise en vækst på 18 % i forhold til samme periode i 2011. Det er igen selskabets portefølje af moderne insuliner samt GLP-1 analogen Victoza, der har drevet salgsfremgangen. Victoza er således ansvarlig for 45 % af den overordnede vækst, mens de moderne insuliner er ansvarlig for 54 % af væksten.

Novo Nordisk fastholder med en andel på 49 % deres suveræne førerposition på det globale insulinmarked. Dog er der tale om et fald på et enkelt procentpoint siden sidste år. Tendensen er en svag tilbagegang i alle regioner på nær USA, hvor man holder fast i 41 % af det overordnede insulinmarked og endda har erobret to procentpoint til nu 38 % af det vigtige og hastigt voksende marked for moderne insuliner.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 38.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!

Aktieskolen
Aktieskolen er din mulighed for at lære det grundlæggende i investeringsverdenen og dermed få en bedre forståelse hvad en god aktie er.

Omfattende selskabsdatabase
Data på de 100 største børsnoterede danske firmaer.
AktieUgebrevets etiske regler for privat handel
Senest revideret pr. 1. august 2012
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk