Uro i Novo Nordisk aktien skaber købsmulighed

5. november 2012, 03:25

Novo Nordisk går ind i en meget afgørende uge, da et ekspertpanel underlagt de amerikanske myndigheder på torsdag den 8. november vil tage stilling til om selskabets nye potentielle insulin-storsællert Tresiba/ Ryzodeg skal indstilles til godkendelse på det vigtige amerikanske marked.

Novo Nordisk solgte for 57,1 mia. kr. i årets første ni måneder, og kunne dermed fremvise en vækst på 18 % i forhold til samme periode i 2011. Det er igen selskabets portefølje af moderne insuliner samt GLP-1 analogen Victoza, der har drevet salgsfremgangen. Victoza er således ansvarlig for 45 % af den overordnede vækst, mens de moderne insuliner er ansvarlig for 54 % af væksten.

Novo Nordisk fastholder med en andel på 49 % deres suveræne førerposition på det globale insulinmarked. Dog er der tale om et fald på et enkelt procentpoint siden sidste år. Tendensen er en svag tilbagegang i alle regioner på nær USA, hvor man holder fast i 41 % af det overordnede insulinmarked og endda har erobret to procentpoint til nu 38 % af det vigtige og hastigt voksende marked for moderne insuliner.

Læs hele artiklen i AktieUgebrevet nr. 38.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@aktieugebrevet.dk